تمام آنچه که لازم است در مورد موتور یخچال بدانید

یخچال فریزرها از قطعات و اجزای مختلفی تشکیل شده است که هر یک از این قطعات، وظیفه خاص و مشخصی برای اجرای عملکرد بهینه دستگاه بر عهده دارند. موتور یخچال یکی از قطعات اصلی دستگاه بوده که وظیفه تولید سرما و خنک نگه داشتن مواد غذایی در یخچال را بر عهده دارد.
اگر هر نوع ایراد و مشکلی برای این قطعه اصلی یخچال رخ دهد، عملکرد دستگاه با مشکل روبرو شده و باید سریعاً به تعمیر یخچال و رفع ایراد دستگاه بپردازید.

در این مطلب از سایت گارانتیران قصد داریم که به بررسی ویژگی‌های مهم موتور یخچال، نحوه عملکرد این قطعه و عیب‌یابی آن در دستگاه بپردازیم.

تمام آنچه که لازم است در مورد موتور یخچال بدانید
تمام آنچه که لازم است در مورد موتور یخچال بدانید

اجزای موتور یخچال

موتور و یا کمپرسور یخچال (Refrigerator Conpressor)، یک قطعه مشکی رنگ بوده که در قسمت پشت و پایین دستگاه نصب شده است. این قطعه خود از اجزای دیگری شامل میلنگ، پیستون، سوپاپ، شاتون، واشر، سیم پیچ و… تشکیل شده است.

هر یک از این اجزای موتور یخچال، وظیفه جداگانه‌ای را در قطعه دارند که در نهایت باعث انجام عملکرد صحیح موتور و خنک کردن داخل یخچال خواهد شد.

میلنگ، قطعه‌ای درون محفظه کمپرسور یخچال بوده که با انجام حرکات چرخشی قطعه باعث عملکرد تلمبه مانند در پیستون شده و این امر موجب بازوبسته شدن قطعه سوپاپ می‌شود. عملکرد سوپاپ باعث انتقال گاز مبرد یخچال درون لوله و سیلندر دستگاه شده که عمل سرماسازی درون یخچال تکمیل می‌شود.

در واقع موتور یخچال همچنین دارای ۲ عدد لوله، لوله رفت و لوله برگشت می‌باشد. وظیفه لوله رفت، انتقال گاز به لوله‌های کندانسور یخچال بوده که در نهایت این گاز توسط لوله برگشت به داخل کمپرسور یخچال برگشت داده می‌شود. این فرآیند انتقال گاز مبرد یخچال به همین روال جهت تکمیل سرماسازی درون یخچال انجام می‌شود.

انواع موتور یخچال

موتور یخچال فریزر در ۲ نوع موتور معمولی (پیستونی) و موتور اینورتر (خطی) تولید و در یخچال استفاده می‌شود. موتور معمولی یخچال، از نوع قدیمی موتور دستگاه بوده که صدا و مصرف برق بالایی دارد. معمولاً در طراحی و تولید مدل یخچال‌های جدید از این نوع موتور یخچال خیلی کمتر استفاده می‌شود.

مدل موتورهای اینورتر، نوع جدید موتور در یخچال بوده که کیفیت و کارایی بسیار بالایی در مقایسه با مدل قدیمی موتورهای معمولی دارد. موتورهای اینورتر، صدا و مصرف برق پایین‌تری داشته که این مزیت، رضایت بسیاری از کاربران را جلب کرده است. البته این مزایای مدل موتورهای اینورتر بالطبع هزینه و قیمت بالاتری را در مقایسه با موتور معمولی یخچال به دنبال خواهد داشت.

6 علت داغ شدن زیاد موتور یخچال

1. خرابی فن کندانسور یخچال

فن کندانسور یخچال وظیفه ایجاد جریان هوا در بین لوله‌های کندانسور را داشته تا در نهایت گاز مبرد یخچال خنک باشد. از این رو اگر مشکل و ایرادی برای این قطعه دستگاه رخ دهد، باعث داغ شدن بیش از حد گاز و موتور یخچال خواهد شد. برای رفع این ایراد باید فن کندانسور یخچال را تعویض نمایید.

2. کثیف بودن لوله‌های کندانسور یخچال

دومین مشکلی که می‌تواند برای قطعه کندانسور یخچال رخ دهد و باعث ایجاد ایراد و مشکل در عملکرد موتور یخچال شود، کثیفی و جمع شدن گردوغبار در میان لوله‌های کندانسور یخچال می‌باشد.

در واقع جمع شدن گردوغبار در این قسمت از یخچال باعث عدم جریان هوا در میان لوله‌های کندانسور یخچال شده که این مسئله باعث داغ شدن زیاد موتور خواهد شد. برای رفع این مشکل و ایراد دستگاه سعی کنید که در زمان‌های مشخص و دوره‌ای، لوله‌های کندانسور یخچال را تمیز کنید تا مشکل بزرگتری ایجاد نشود.

3. کمبود گاز مبرد یخچال

یکی دیگر از علت‌های مهم داغ شدن بیش از حد موتور یخچال، مربوط به کمبود گاز مبرد در دستگاه می‌باشد. در واقع کاهش گاز در یخچال باعث شده که موتور کار بیشتری را انجام دهد که همین امر باعث داغ شدن قطعه خواهد شد. از این رو برای رفع این مشکل بهتر است که یک تکنسین‌کار دستگاه را چک کرده و به تعمیر یخچال بپردازد.

4. خرابی رله استارت یخچال

قطعه رله استارت یخچال وظیفه انتقال انرژی به کمپرسور را داشته که این کار توسط سیم پیچ (استارت) انجام می‌شود. اگر این قطعه یخچال معیوب شود، قطعه سیم پیچ که حکم استارت را دارد، عمل نکرده و تلاش موتور جهت روشن شدن بی‌نتیجه می‌باشد. از این رو موتور بیش از اندازه داغ شده که باید قطعه رله استارت را تعویض کنید تا مشکل دستگاه رفع شود.

5. زیاد کار کردن کمپرسور یخچال

ممکن است به دلیل ایجاد شرایطی چون تنظیم برنامه Super Refrigerator و یا Super Freeze در یخچال، کم بودن گاز مبرد یخچال، خرابی قطعه ترموستات دستگاه، باز بودن زیاد درب یخچال و خارج شدن هوای سرد از دستگاه و موارد دیگر باعث یکسره کار کردن کمپرسور یخچال و فشار وارد شدن به این قطعه خواهد شد.

از این رو این مشکلات باعث داغ شدن زیاد کمپرسور یخچال و در نهایت سوختن این قطعه و لزوم تعویض آن را به دنبال خواهد داشت.

6. گرم بودن محیط اطراف یخچال

کار کردن یخچال در محیط گرم و نامناسب باعث داغ شدن موتور و کمپرسور یخچال و ایجاد مشکل در سیستم برودتی دستگاه می‌شود. به طور معمول عملکرد درست یخچال فریزرها در دمای بین ۱۸ تا ۲۸ درجه سانتی‌گراد بوده که اگر دمای یخچال بیشتر و یا کمتر از این محدوده تعیین شده دمایی شود، باعث ایجاد مشکل و ایراد در عملکرد صحیح یخچال خواهد شد.

معمولا به دلیل قرار دادن یخچال در کنار اجاق گاز و یا نزدیک پنجره منزل و تابش آفتاب، این مشکل برای یخچال به وجود خواهد آمد که در صورت عدم تغییر شرایط و تنظیم دمای یخچال، باعث خرابی و مشکل در موتور یخچال خواهد شد.

نمایندگی گارانتیران

بر طبق مطالب گفته شده که به بیان تمام موارد و نکات لازمه در رابطه با موتور یخچال پرداختیم، اگر یخچال فریزر شما دچار مشکل فنی شده است و یا نیاز به انجام سرویس‌های دوره‌ای لازمه دستگاه را دارد، می‌توانید از طریق تماس با نمایندگی گارانتیران به ثبت درخواست خود بپردازید.

همچنین اگر نیاز به تعویض موتور و کمپرسور یخچال وجود داشته باشد، تکنسین‌کاران مجرب نمایندگی به تعویض قطعه معیوب و رفع مشکل دستگاه خواهند پرداخت.

جدیدترین مقالات

Most Viewed Blogs

خبرنامه

Newspaper

Newspaper

اشتراک گذاری

Share

Share

اشتراک گذاری لینک صفحه !

ارسال دیدگاه

Send Comment

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
جستجوی خدمات

Search Service