احتمالا تمیز کردن ماشین لباسشویی و شستن دستگاه برای شما کمی عجیب باشد و به دلیل عملکرد تمیزکنندگی لباسشویی، این کار را بیهوده بدانید. اما باید بدانید که به مرور زمان به دلیل تجمع پودر و مواد شوینده در داخل ماشین لباسشویی و به خصوص قسمت لاستیک دستگاه، شاهد وجود بوی بد و نامطبوع در لباسشویی خواهید شد.در این مطلب سایت گارنتیران قصد داریم که به آموزش تمیز کردن ماشین لباسشویی بپردازیم و نکات لازمه را جهت انجام صحیح این امر بیان کنیم.
در واقع وجود رطوبت در ماشین لباسشویی، فضای مناسبی را برای رشد باکتری و میکروبها در دستگاه ایجاد کرده است که عدم تمیز کردن دوره ای ماشین لباسشویی و بیتوجهی به این امر، به مرور باعث ایجاد لکه و کثیفی بر روی لباس های شما خواهد شد.
نحوه تمیز کردن ماشین لباسشویی
در رابطه با آموزش تمیز کردن ماشین لباسشویی میتوانید با استفاده از مواد ساده و در دسترس چون سرکه سفید، جوش شیرین، نمک، آبلیمو، اسید سیتریک و… به ضدعفونی کردن دستگاه و رفع رسوبات و باکتریهای لباسشویی بپردازید. هر یک از این مواد شوینده طبیعی که حالت اسیدی ضعیفی نیز دارند، برای تمیز کردن دستگاه و جلوگیری از آسیب به قطعات حساس ماشین لباسشویی بسیار مناسب میباشند.
برای تمیز کردن ماشین لباسشویی باید نصف پیمانه جوش شیرین را در جا پودری دستگاه و یک لیتر سرکه سفید را در محفظه لباسشویی بریزید، ماشین لباسشویی را در دمای بالا تنظیم نمایید و دستگاه را روشن کنید، با انجام سیکل شستشو و چرخش جوش شیرین و سرکه سفید در داخل ماشین لباسشویی، دستگاه کاملا رسوب زدایی و تمیز شده و تمام باکتریها و میکروبهای آن از بین خواهد رفت.
بعد از اتمام شستشو، درب ماشین لباسشویی را باز بگذارید، سپس باید به تمیز کردن لاستیک درب ماشین لباسشویی بپردازید. چرا که بعد از هر بار اتمام سیکل شستشوی ماشین لباسشویی، به دلیل جمع شدن قطرات آب و باقی ماندن کمی پودر در قسمت زیرین لاستیک درب، شاهد وجود لکههای سیاه و کپک در این قسمت خواهید بود.
از این رو در مورد آموزش تمیز کردن ماشین لباسشویی و رفع کثیفیهای لاستیک درب دستگاه، میتوانید از کمی مایع سفیدکننده استفاده کنید. برای این کار تنها لازم است که نصف پیمانه مایع سفیدکننده را با نصف پیمانه آب مخلوط کرده و با یک اسفنج و یا دستمال پارچهای، کمی از محلول بر روی لاستیک بزنید.
چند دقیقه صبر کنید و سپس با یک دستمال پارچه ای خیس، محلول بر روی لاستیک درب را پاک کنید، مجددا با یک دستمال پارچهای خشک دیگر، دوباره لاستیک را دستمال بزنید و تمام قسمتهای درب را تمیز و پاک کنید، این محلول شوینده قوی، تمام لکههای سیاه و کپک ایجاد شده در بین لاستیک درب را کاملاً پاک و تمیز میکند.
در مورد تمیز کردن سایر قطعات ماشین لباسشویی که از آسیب به دستگاه جلوگیری نماید، میتوان به فیلتر ماشین لباسشویی، محفظه جاپودری، پمپ تخلیه، شلنگ تخلیه ماشین لباسشویی و… نیز اشاره کرد.
در واقع به مرور زمان به دلیل جمع شدن پرز لباسها و یا سنجاق و اشیای دیگر در هر یک از قطعات بیان شده، شاهد مشکلات و دردسرهایی در مختل شدن عملکرد ماشین لباسشویی خواهید بود. از این رو میتوان با تمیز کردن ماشین لباسشویی و رسیدگیهای دورهای به این قطعات، از مشکلات دستگاه جلوگیری نمایید.
برای این کار میتوانید از نمایندگیهای معتبر ماشین لباسشویی جهت تمیز کردن و رسوبزدایی قطعات و چک کردن کلی ماشین لباسشویی نیز کمک بخواهید تا با انجام سرویسهای دورهای ماشین لباسشویی، مشکلی در قطعات دستگاه رخ ندهد تا زمان و هزینه اضافی را بابت رفع مشکل صرف نمایید.
البته اگر آشنایی جزئی با قطعات ماشین لباسشویی و محل قرارگیری آنها در قسمتهای مختلف دستگاه نیز دارید، میتوانید خودتان در منزل به تمیز کردن و رفع رسوبات و ضدعفونی کردن ماشین لباسشویی نیز بپردازید.
از این رو بهتر است که ابتدا فیلتر ماشین لباسشویی را چک کرده و در صورت وجود آشغال و پرز زیاد لباس در قطعه آن را از دستگاه جدا کنید. سپس با استفاده از یک مسواک و کمی مایع شستشو، فیلتر ماشین لباسشویی را تمیز و پاک کرده و تمام آشغالهای جمع شده در قطعه را رفع نمایید.
محفظه جاپودری ماشین لباسشویی را نیز میتوانید جدا کرده و با مسواک و یا اسکاچ نرم و کمی ماده شوینده، این قطعه را تمیز بشویید و از ایجاد بوی نامطبوع و بد در دستگاه جلوگیری نمایید.
قطعات پمپ تخلیه و شلنگ تخلیه آب ماشین لباسشویی را نیز به همین صورت چک و کنترل نمایید و در صورت وجود آشغال و انسداد این قطعات، این موارد را نیز رفع و برطرف نمایید.
اگر میخواهید که با استفاده از مایع سفیدکننده به تمیز کردن ماشین لباسشویی بپردازید، برای این امر نیز همانند روش تمیز کردن دستگاه با جوش شیرین و سرکه سفید باید عمل کنید. برای این مورد تنها لازم است که نصف فنجان مایع سفیدکننده در محفظه جاپودری ماشین لباسشویی و نصف فنجان را در دیگ دستگاه بریزید.
سپس ماشین لباسشویی را روشن کرده و بر روی دمای بالا قرار دهید تا سیکل شستشو با آب داغ صورت گیرد و دستگاه کاملا تمیز شود.
برای انجام بهتر تمیز کردن ماشین لباسشویی میتوانید بعد از پر شدن دستگاه از آب، آن را متوقف کرده و نیم ساعت و یا ۱ ساعت صبر کنید تا ماشین لباسشویی به همین صورت بماند و مایع سفیدکننده در تمام قسمتهای ماشین لباسشویی نفوذ کرده و پاکسازی دستگاه تکمیل گردد.
سپس مجددا ماشین لباسشویی را راهاندازی کرده تا سیکل شستشو کامل انجام شود. بعد از اتمام سیکل شستشوی ماشین لباسشویی، درب دستگاه را باز بگذارید تا بوی مایع سفیدکننده رفع گردد.
از این رو با توجه به نکات گفته شده در رابطه با آموزش تمیز کردن دستگاه، میتوانید با انجام موارد گفته شده و ضدعفونی و رسوبزدایی کردن ماشین لباسشویی، از بروز هر گونه مشکل و ایجاد بوی بد و نامطبوع در دستگاه جلوگیری نمایید.
هر زمان که نیاز به تعمیر لباسشویی داشتید و دنبال مرکز تعمیراتی مطمئن می گشتید، می توانید روی گارانتیران حساب ویژه ای باز کنید.