چرا بدنه ماشین لباسشویی برق دارد؟

یکی از مسائلی که ممکن است هر فردی با آن مواجه شود، برق داشتن بدنه لباسشویی است. این مساله بسیار خطرناک است چرا که می‌تواند شما را با خطر برق گرفتگی شدید روبرو کند؛ خصوصا اینکه در این دستگاه آب نیز وجود دارد و برق و آب ترکیب مهلک و کشنده‌ای است.

اگر علت وجود برق در بدنه ماشین لباسشویی خود را نمی‌دانید و به دنبال رفع آن هستید با گارانتیران تا انتهای این مطلب همراه باشید.

علت برق داشتن بدنه لباسشویی چیست؟

اگر جریان برق در بدنه لباسشویی وجود داشته باشد احتمالا با تماس دستتان به دستگاه گز گز خفیفی را حس خواهید کرد. دلایل زیادی وجود دارد که باعث بروز این مساله می‌شود که برای تشخیص دقیق آن باید تمامی آنها بررسی شوند.

لازم به ذکر است که خطر برق گرفتگی با نشت آب از زیر لباسشویی بیشتر می‌شود و حتی می‌تواند شما را با آتش سوزی مواجه کند. به همین دلیل از حس اندکی برق در بدنه لباسشویی به راحتی گذر نکنید و در پی رفع آن باشید چرا که ممکن است اتفاق ناگواری پیش آید.
از مهم‌ترین دلایل بروز این مساله می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

چرا بدنه ماشین لباسشویی برق دارد؟
چرا بدنه ماشین لباسشویی برق دارد؟

1. نیم سوز بودن موتور لباسشویی

اگر موتور نیم سوز شود احتمال اتصالی برق به قطعات دیگر خصوصا بدنه بیرونی لباسشویی بسیار بالاست. از علائم نیم سوز شدن موتور لباسشویی می‌توان به احساس بوی سوختگی از دستگاه، داغ بودن بیش از حد بدنه و سر و صدای نامتعارف از لباسشویی اشاره کرد.

تکان‌های شدید لباسشویی و نچرخیدن صحیح دیگ از دیگر علائمی است که در صورت مشاهده باید به نیم سوز شدن موتور شک کرد. در این حالت بهتر است از یک تعمیرکار مجرب در زمینه تعمیر لباسشویی کمک بخواهید تا موتور دستگاه را بررسی و در صورت نیاز آن را تعمیر نمایید.

2. جرقه زدن موتور لباسشویی

جرقه زدن موتور لباسشویی از دیگر مواردی است که می‌تواند منجر به ورود برق به بدنه شود. از مهم‌ترین دلایلی بروز این مشکل می‌توان به ورود گرد و خاک به موتور، فرسودگی سیم پیچ‌ها، خرابی بلبرینگ‌ها و فرسودگی تسمه اشاره کرد.

برای رفع این مشکل نیز بهتر است پس از خاموش کردن کامل لباسشویی، از یک تکنسین مجرب در زمینه تعمیر لباسشویی کمک بگیرید و تا حل نشدن مساله از دستگاه خود استفاده نکنید.

3. خرابی هیتر و المنت

خرابی هیتر و المنت از دیگر مواردی است که می‌تواند به برق داشتن بدنه لباسشویی منتهی شود. هیتر قطعه‌ای فلزی در کف لباسشویی است که وظیفه گرم کردن آب داخل دیگ را دارد. با رسیدن دمای آب به میزان مشخص، ترمیستور لباسشویی دستور خاموش شدن هیتر یا المنت را می‌دهد.

این قطعه با استفاده از برق شهری کار می‌کند و خرابی‌اش می‌تواند موجب اتصالی شود که در نهایت به بدنه منتقل خواهد شد. برای رفع این مشکل بهتر است حتما از یک تعمیرکار لباسشویی کمک بخواهید.

4. اتصالی خازن پارازیت گیر

این خازن در ابتدای مدارهای الکتریکی با هدف خنثی کردن پارازیت‌های ناشی از کارکرد لباسشویی نصب می‌شود. اگر جریانات الکتریکی اضافی درم دار وجود داشته باشد باعث خرابی و اتصالی این قطعه خواهد شد. این اتصالی ممکن است تا بدنه لباسشویی نیز سرایت کند.

جهت جلوگیری از خرابی این قطعه مهم پیشنهاد می‌شود که دستگاه خود را در زمان کم باری مصرف برق روشن کنید. قرار دادن لباسشویی در محیط‌های بسیار مرطوب نیز از دیگر دلایل خرابی زودهنگام خازن پارازیت است.

5. خیس بودن زیر لباسشویی

اگر بدنه و سطح زیر لباسشویی همیشه به هر دلیل خیس و مرطوب باشد احتمال وجود برق در بدنه دستگاه افزایش پیدا می‌کند. به همین دلیل سعی کنید لباسشویی خود را به دور از سینک ظرفشویی نصب کنید و آن در محیطی مرطوب قرار ندهید.

از دیگر مواردی که می‌تواند منجر به خیس شدن زیر لباسشویی شود، افزایش سطح آب لباسشویی و نشت آن به بیرون است. اگر آب به دلیل خرابی شیر برقی و یا تشخیص اشتباه هیدروستات لباسشویی بیشتر از حد نیاز، وارد دستگاه شود احتمال نشت آن به بیرون وجود دارد و در صورت استمرار این اتفاق کاربر با برق داشتن بدنه لباسشویی مواجه خواهد شد.

6. اتصالی در سیم پیچی داخلی

یکی دیگر از دلایل برق داشتن بدنه لباسشویی وجود اتصالی در سیم کشی‌های داخلی لباسشویی است. این اتفاق به طور معمول به دلیل فرسودگی سیم‌ها پس از چند سال اتفاق می‌افتد. البته جا به جایی غیر اصولی می‌تواند عمر مفید آنها ر اکاهش دهد.

استفاده از لباسشویی در زمان اوج مصرف برق، نوسانات شدید برقی و داغ کردن بیش از حد دستگاه به دلیل استفاده از آن بدون استراحت از مواردی است که موجب اتصالی سیم‌های داخلی خواهد شد.

برای رفع این مشکل توصیه می‌شود تمامی سیم کشی‌های داخلی را بررسی نمایید و سیم‌های فرسوده را با نوع اورجینال خود تعویض کنید. اگر در این زمینه اطلاعات و تجربه کافی ندارید و یا سیم اورجینال و مخصوص لباسشویی را نمی‌شناسید حتما از یک تکنسین آگاه و مجرب کمک بگیرید چرا که ممکن است آسیب‌های بیشتری را به لباسشویی خود وارد نمایید.

7. اتصال اشتباه سیم ارت ماشین لباسشویی

سیم ارت وظیفه تخلیه بار الکتریکی دستگاه به زمین را دارد؛ این سیم به دو صورت اتصال به چاه ارت در چند متری زمین و یا اتصال شیر آب انجام می‌شود. در اکثر ساختمان‌ها سیم ارت به شیر آب متصل می‌شود و ممکن است اندکی برق در بدنه حس شود که طبیعی است.

خصوصا اگر دستگاه در حال شستشو باشد و شما دستکش در دست نداشته باشید. در صورتی که سیم ارت به درستی وصل نشود تخلیه بار الکتریکی به درستی انجام نمی‌گیرد و کاربر با برق داشتن بدنه لباسشویی به صورت جدی‌تری مواجه خواهد شد.

برای رفع این مشکل توصیه می‌شود از یک نصاب لباسشویی مجرب کمک بخواهید تا سیم ارت ر ا به درستی برایتان نصب کنند.

نکته: جهت پیشگیری از برق داشتن بدنه لباسشویی توصیه می‌کنیم در هنگام نصب لباسشویی از یک فرد آگاه در این زمینه کمک بخواهید تا سیم ارت را به درستی نصب کند. همچنین دو شاخ لباسشویی را به صورت مستقیم به پریز وصل نکنید و از یک محافظ برق مخصوص ماشین لباسشویی استفاده نمایید.

جدیدترین مقالات

Most Viewed Blogs

خبرنامه

Newspaper

Newspaper

اشتراک گذاری

Share

Share

اشتراک گذاری لینک صفحه !

ارسال دیدگاه

Send Comment

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
جستجوی خدمات

Search Service