تمام چیزهایی که میخواهید راجع به یخچال دیفراست و نوفراست بدانید

اگر حافظه خوبی داشته باشید احتمال یادتان خواهد آمد که در گذشته‌های نه چندان دور باید هرازچند گاهی مواد غذایی داخل یخچال را خارج می‌کردیم تا برفک‌های داخل آن آب شود و دستگاه خراب نگردد. نام این نوع یخچال‌ها، یخچال دیفراست بود که پس از گذشت مدت زمانی به نوفراست یخچال ها وارد بازار شدند و این مدل قدیمی به فراموشی سپرده شد.

اگر درباره مدل‌های برفک زدایی یخچال‌ها چیزی نمی‌دانید با گارانتیران تا انتهای این مطلب همراه باشید.

تمام چیزهایی که میخواهید راجع به یخچال دیفراست و نوفراست بدانید
تمام چیزهایی که میخواهید راجع به یخچال دیفراست و نوفراست بدانید

منظور دقیق از یخچال دیفراست و نوفراست چیست؟

با توجه به اینکه در اکثر مواد غذایی داخل یخچال مقداری رطوبت وجود دارد، رطوبت موجود در محیط یخچال افزایش پیدا می‌کند. با افزایش رطوبت و سرد بودن هوای داخل، برف‌های ریزی تشکیل می‌شود که به دیواره‌های یخچال می‌چسبند و در گذر زمان میزان زیادی از آنها بر روی هم انباشته خواهد شد.

لازم به ذکر است که تنها دلیل وجود رطوبت در یخچال رطوبت موجود در مواد غذایی نیست و باز و بسته کردن درب نیز هوای مرطوب را به داخل دستگاه وارد می‌کند.

رطوبت وارد شده در داخل یخچال‌های قدیمی که آن را به نام دیفراست یخچال نیز می‌شناسند، در بدنه یخچال انباشته می‌شود و کاملا توسط کاربر قابل مشاهده است.

از آنجا که صفحه خنک کننده تریزون در داخل محفظه یخچال‌های قدیمی وجود دارد، امکان چسبیدن این برفک‌ها بر روی این قطعه بیشتر است. به همین دلیل با گذشت زمان، تجمع برفک‌ها سبب گرم بودن داخل یخچال می‌شوند.

یخچال نوفراست یکی از مواردی است که به لطف پیشرفت تکنولوژی به آن دسترسی داریم و دیگر یخچال‌هایمان برفک نمی‌زنند. البته باید بدانید که به هر حال وجود رطوبت در هوای سرد موجب قندیل بستن رطوبت می‌شود اما دیگر شما آنها را نمی‌بینید و نیازی به حذف آنها به صورت دستی ندارید.

این یخچال‌ها که به نام یخچال بدون برفک در ایران شناخته می‌شود چند سالی است که جای خود را در بازار باز کرده و دیگر مردم دیفراست یخچال ها را به دلیل زحمت زیادش در حذف برفک‌ها خریداری نمی‌کنند.

مقایسه ویژگی و تفاوت بین این2 نوع یخچال

یکی از ویژگی‌های موجود در یخچال ‌های قدیمی این است که کاربر در داخل یخچال با تجمع برفک مواجه می‌شود. از آنجا که در صورت بی توجهی به وجود برفک در یخچال دیفراست، شما نیاز به تعمیر یخچال خود پیدا خواهید کرد؛ پیشنهاد می‌شود که هر چند وقت یک بار نسبت به حذف برفک‌های یخچال اقدام کنید.

برای این کار باید تمامی مواد غذایی را از یخچال خارج کرده و دستگاه را خاموش نمایید تا تمام برفک‌های داخلش آب شود و به بیرون بریزد. پس از خروج تمام برفک‌ها شما می‌توانید یخچال را دوباره روشن کرده و مواد غذایی را به جای خود بازگردانید. این روش امکان خرابی مواد غذایی را بالا می‌برد و کاربر را به زحمت می‌اندازد.

نکته: در هنگام خروج برفک‌ها از درون یخچال اصلا از چاقو و اشیا تیز جهت خروج برفک‌ها استفاده نکنید چرا که ممکن است به قطعات داخلی یخچال آسیب وارد کنید. استفاده از سشوار جهت تسریع فرآیند آب شدن برفک‌ها بلا مانع است.

در مدل نوفراست یخچال، برفک‌ها قابل مشاهده نیستند چرا که از صفحه خنک کننده تریزون در آن استفاده نشده و تنها لوله‌هایی خنک کننده در پشت یخچال وجود دارند. این لوله‌ها هوای سرد شده توسط کمپرسور یخچال را توسط فن یخچال به داخل کابین هدایت می‌نمایند.

لوله‌های خنک کننده در بدنه‌های یخچال نیز وجود دارند که اگرچه قابل دیدن نیستند اما موجب سرد شدن هوای داخل می‌شوند و رطوبت موجود در یخچال موجب به وجود آمدن برفک بر روی آنها خواهد شد.

همان طور که گفتیم نوفراست یخچال‌ ها نیازی به برفک زدایی به صورت دستی ندارند اما این مساله به این معنا نیست که برفک زدایی در آن انجام نمی‌شود. در این مدل‌ یخچال‌های بدون برفک، سیستم برفک زدایی خاصی وجود دارد که هر چند ساعت یک بار روشن می‌شود و با استفاده از المنت، برفک‌ها را آب کرده و از طریق مسیر تخلیه مخصوص، این آب‌ها را به کاسه روی موتور هدایت می‌کند تا برای خنک شدن قطعات داخلی استفاده شوند.

دلایل وجود برفک بیش از حد در یخچال نوفراست و دیفراست

همان طور که گفتیم فرآیند تولید برفک در انواع یخچال‌ها فرآیندی طبیعی است که با وجود رطوبت در محیط سرد یخچال باز می‌گردد. با این حال شما می‌توانید این سرعت این فرآیند را با انجام موارد زیر کاهش دهید:

  • کمتر باز و بسته کردن درب یخچال
  • عدم نگهداری از یخچال در محیط‌های بسیار گرم
  • باز نگه نداشتن درب یخچال به مدت طولانی
  • قرار ندادن غذای داغ در یخچال
  • اطمینان از سلامت کامل لاستیک دور درب یخچال

البته باید بدانید که وجود هر میزان برفک در داخل یخچال دیفراست و نوفراست همیشه طبیعی نیست و در صورت وجود بیش از حد آن در مدت زمانی کوتاه، باید به وجود مشکلی بزرگ‌تر در داخل دستگاه شک کرد. اگر این کار را نکنید با گذشت زمان و تولید برفک بیشتر متوجه میشوید که برفک زدایی انجام نمی‌شود و مشکلی وجود دارد.

اگر به هر دلیلی عمل برفک زدایی چه به صورت دستی چه به صورت خودکار انجام نشود، دستگاه به تدریج به مشکلات بیشتری بر خواهد خورد که به خرابی قطعات داخلی منجر خواهد شد. خاموش نشدن و اتومات نکردن یخچال یکی از مواردی است که احتمال دارد علتش به وجود برفک بیش از حد در داخل دستگاه بازگردد.

لازم به ذکر است که از علائم خالی شدن گاز یخچال فریزر یکسره کار کردن موتور یخچال است و بهتر است برای تعمیر یخچال خود این مساله را نیز در نظر داشته باشید.

البته در برخی از مواقع خرابی ترموستات یخچال علت اصلی وجود برفک بیش از حد در داخل یخچال نوفراست و دیفراست می‌شود. در این حالت سنسور دما، دمای یخچال را بیشتر از آنچه که هست گزارش می‌کند و بدین ترتیب برد نیز دستور بیشتر کار کردن موتور و کمپرسور را صادر می‌گرداند.

بیشتر کار کردن موتور و تولید هوای سرد بیشتر، سبب بیش از حد سرد شدن دمای داخلی و تولید برفک بیشتر خواهد شد که صفحه خنک کننده موجود در یخچال دیفراست به مشکل بر بخورد. در این حالت حتی ممکن است سیستم خودکار نوفراست یخچال نیز از پس آب کردن آن بر نیاید.

نکته: اگرچه برق داشتن بدنه یخچال به معنای وجود برفک در یخچال نیست اما از آنجا که می‌تواند علت اصلی‌اش خرابی ترموستات باشد بهتر است در این مواقع از سلامت سنسور دمای خود مطمئن شوید.

جدیدترین مقالات

Most Viewed Blogs

خبرنامه

Newspaper

Newspaper

اشتراک گذاری

Share

Share

اشتراک گذاری لینک صفحه !

ارسال دیدگاه

Send Comment

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
جستجوی خدمات

Search Service